HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

ŽANA POVŠE

Atraktivna, svestrana 22-godišnja Slovenka Žana već je kao dijete pokazivala izuzetnu ljubav prema glazbi. Završila je glazbenu školu i osim violine svira klavir, bubnjeve, gitaru, flautu i trubu.

Profesionalno se počela baviti glazbom 2003 godine sa grupom RnB Wannabes s kojom je pobjedila na večeri mladih zvijezda na eminentnom slovenskom festivalu Melodije morja in sonca. Iste je godine Žana krenula u samostalni estradni proboj. S prvom pjesmom "Požar" nastupila je na festivalu Ema, slovenskom natjecanju za pjesmu za Eurosong. U iduće dvije godine nastupila je na svim najeminentnijim slovenskim festivalima.

Sredinom 2005 godine Žana izdaje svoj prvi CD "Sexy" s kojega se posebno izdvojio mega-hit "Trofeja" kojeg je snimila s poznatim slovenskim rapperima Kocka.



U veljači iste godine pojavila naga u Playboyu. Za Playboy se skinula, kaže, kako bi za mnogo godina, kada bude stara, imala dokaz kakva je bomba bila u dvadesetima. Krajem godine je promjenila autorski team i uspješno prešla u drukčiji glazbeni izričaj. Pjesme "Poletiva" i "Ona" su bile veliki radijski hitovi.

U pjesmi "Druga violina" s kojom je nastupila na ovogodišnjem HRF-u, Žana je po prvi puta pjevala na hrvatskom jeziku!

Žana trenutno izuzetno uspješno nastupa u slovenskom televizijskom show programu "Plešimo sa zvijezdama", a u trenucima odmora slika i kreira vlastitu modnu liniju.