HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

Siniša Vuco + Guests @ Tražena roba tour 2010 @ Gripe - Split 29.04.2010 @ Radiodalmacija.hr



"Zato što ste najbolja publika na svitu, pivat ću i iduće godine na svoj rođendan u Splitu", kazao je Siniša Vuco nakon koncerta u SC Gripe kojeg je održao 29. travnja pred oko dvije tisuće mladih posjetitelja i tako odagnao svaku sumnju da više nikada neće pjevati u rodnome gradu. Razlozi javnosti poznati od ranije ponajprije uzrokovani medijskim napadima na kontroverznog pjevača rezultat su toga da ni nakon sinoćnjeg koncerta nismo dobili Vucinu izjavu zbog njegove čvrste odluke da ne daje interviewe hrvatskim medijima, bez obzira tko mu je od njih uzrokovao probleme. No mi smo ipak snimili njegovu poruku upućenu publici:
S zakašnjenjem od 40-tak minuta koncert na Gripama, koji je inače početak turneje pod nazivom "Tražena si roba 2010", započeli su Vucini trenutni glasnogovornici kolege pjevači Vlado Kalember i Alka Vuica. Iako mlađahna publika dobro poznaje njihove pjesme nisu ih baš uspjeli zagrijati prije Vucina izlaska na pozornicu.


Vlado Kalember


Alka Vuica
Pomalo neuobičajenu situaciju da gosti nastupe prije glavne zvijezde, Kalember i Vuica su prokomentirali slijedećim riječima:
Tijekom koncerta Siniša Vuco je pročešljao više-manje sve hitove iz svoje bogate pjesmarice na način da je prvi dio koncerta započeo svojim Rock uspješnicama, da bi atmosfera svoj vrhunac dobila tek kod izvedbi pjesama iz njegove narodnjačke faze. Uvidjevši da publika uglavnom traži te pjesme, promijenio je raspored izvođenja pjesama, tako da ih je nekoliko otpjevao po njihovoj želji:


Vuco je tijekom koncerta pjesmom "Draga" pozdravio svog velikog prijatelja Mirka Barbira iz Rijeke, kao i svog oca Luku kojemu je otpjevao posvećenu mu pjesmu "Duša seljačka", a od brojnih hitova čuli smo još "Siromahe", "Rajske kočije", "Volim piti i ljubiti", "Pijanica" i druge.


Vuco je tijekom koncerta pozdravio i svoga "brata" Mirka Barbira kojemu je otpjevao posvećenu mu pjesmu "Draga"...
_________________________________________

Photoshoot


Mirko Barbir and friends @ Split by Night - Split 29.04.2010


Mirjan Jovanović Tošo (Živo Blato, Osmi Putnik, drums)...











Curice u gradu...



Tri kralja...: Zvonko Alač, Marko Kaleb & Mirko Barbir



Mirko Barbir, Marko Kaleb & Ante Katinac Kalina



Ivan Svalina Svale (ex Witchcraft, Evil Blood, Lord Of Darkness, drums)...





Bangla & ekipa...
_________________________________________

After Party

Nakon sjajnog koncerta Siniše Vuce, publika željna zabave se prebacila u splitsku Plavu kavu... Uz Sinišu Vucu, na afteru su se zabavljali i mnogi drugi...



Tražena si roba u gradu - co-produced & arranged by Darijo Dado Marunčić (keyboards)...



Raspameti se seko - co-produced & arranged by Ante Pupačić Pupi (ex Marko Perković Thompson, guitar)...



Siniša Vuco & friends - Danijel Stojan Stoja (Čuvari Svirala, drums), Ante Pupačić Pupi (ex Marko Perković Thompson, guitar), Ivan Smoje Mačak (Živo Blato, Čuvari Svirala, Kompleks K, bass), Mirko Barbir (music guru), Mia Prkić (cinéaste) & Darijo Dado Marunčić (keyboards)



VUCO (urla): Mirko, Barbaru, di si jebateled!

Text: Joško Bonaći & Boris Jureško Jure
Shooter: Zvonko Alač, Boris Jureško Jure, Maja Prgomet (Split.com.hr)