HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

GRAND PRODUCTION

Albumi pjevača Grand produkcije imali su najveće tiskane naklade u 2007 godini u Srbiji, pokazuju podaci iz elektronskog kataloga Narodne biblioteke Srbije (NBS). Grand produkcija je navela da je prva naklada albuma "Kraljica" Seke Aleksić objavljen u 250.000 CD primjeraka i 50.000 kaseta.

Prema podacima sada dostupnim u katalogu NBS (podaci o nakladi albuma Zdravka Čolića nisu dostupni), Grand je u nakladi od po 200.000 CD-ova tiskao albume Ane Kokić "Šta će meni ime", Ace Pejovića "U mojim venama", Saše Matića "Poklonite mi nju za rođendan" i Indire Radić "Lepo se provedi", kao i kompilaciju "Nove zvezde Granda" i najveće hitove Lepe Brene. U nakladi od 150.000 CD-ova objavljeni su Folk "projekti" Olje Karleuše, Đanija, Dare Bubamare, Selme Bajrami, Darka Filipovića, kao i kompilacija "Grand superhitovi". Po 120.000 CD-ova zaslužili su Sejo Kalač, Stoja, Taša Kojić, Tina Ivanović, dok su albumi Ljube Aličića, Bore Drljače, Lepe Lukić i hitovi Mileta Kitića imali naklade od po 100.000 CD-ova.

U katalogu NBS vidi se da su se Grand produkciji najviše približili Pop pjevači Vlado Georgiev (single "Do svitanja") i Marija Šerifović ("The best of - Molitva") s po 150.000 primjeraka. Novi album "Pola moga svijeta" crnogorskog Pop pjevača Sergeja Ćetkovića krajem prošle godine objavljen je za City Records u početnoj nakladi od 50.000 CD-ova, a Ćetkovićev koncertni CD od 150.000 primjeraka. Naklada od 50.000 tiskanih CD-ova bio je u 2007 uglavnom standardan za nova izdanja City Recordsa (albumi Milene Vučić, Saše Kovačevića, Tijane Dapčević, grupa Colonia, Akapulko, Flamingosi, Magazin, Đogani...). Od Rock sastava u prošloj godini najveću tiskanu nakladu imala je Riblja Čorba s 100.000 CD-ova albuma "Trilogija" za City Records.