HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

NIGHTWISH FEAT. PAIN

Nightwish feat. Pain // Hala Tivoli - Ljubljana
04.03.2008

Finski Symphonic-Metal band Nightwish, koji je nastao 1996, nakon tri se godine ponovno zaustavio u Ljubljani. Ovaj su put nastupili s novom pjevačicom Anette Olzon koju su putem audicije odabrali između 2.000 prijavljenih kandidatkinja, nakon što su otpustili prijašnju pjevačicu Tarju Turunen.

Koncertu je prethodio popriličan broj zapleta, najprije je zbog hokejske utakmice premješten iz velike u malu dvoranu Hale Tivoli, a zatim je još i prebačen s 20 na 21:30.

Kao predgrupa nastupio je švedski Industrial-Metal band Pain, čiji je vođa Peter Tägtgren, pjevač i gitarist banda Hypocrisy. Band je nastao 1996 godine i do sada su izdali već 6 albuma. Zanimljivo je to da band, zapravo, ima samo jednog člana (Peter Tägtgren), koji na studijskim snimkama sam svira sve instrumente. S pratećim bandom svira samo na nastupima uživo.



Peter Tägtgren (Pain)

Nightwish je zbog kašnjenja na pozornicu izašao tek oko 22:50, no za čekanje, već pomalo iscrpljenoj publici, iskupili su se izvrsnim nastupom. Nova pjevačica Anette Olzon odlična je zamjena Tarji, ima čudesan glas i odlično pjeva, ali i unatoč tome kod nekih starijih pjesama još uvijek bolje paše Tarjin vokal. Na koncertu su uz stare hitove odsvirali i 7 pjesama s njihova posljednjeg studijskog albuma "Dark Passion Play" ("Bye Bye Beautiful", "Whoever Brings The Night", "Amaranth", "The Islander", "The Poet And The Pendulum", "Sahara" i "7 Days To The Wolves").

Na žalost su, kao i obično, svirali samo sat i pol, no publika je, bez obzira na sve, na kraju bila oduševljena.



Members

Anette Olzon - Vocals
Tuomas Holopainen - Keyboards
Emppu Vuorinen - Guitars
Marco Tapani Hietala - Bass & Vocals
Jukka "Julius" Nevalainen - Drums

Setlist

01 Intro + Bye Bye Beautiful
02 Dark Chest Of Wonders
03 Whoever Brings The Night
04 Ever Dream
05 The Siren
06 Amaranth
07 The Islander
08 The Poet And The Pendulum
09 Sacrament Of Wilderness
10 Sahara
11 Nemo

************************************

12 7 Days To The Wolves
13 Wishmaster
14 Wish I Had An Angel



Text: Mitja Groznik