HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

THOMPSON & ROBERT VALDEC



Sve priloge u večerašnjoj "Istrazi" (Nova TV, 16.10.2008, 20:00) zasjenilo je 15-minutno gostovanje Marka Perkovića Thompsona...

Robert Valdec iskreno je priznao da je Thompson prijatelj "Istrage" ali uz napomenu da su priliku pružili i "drugoj strani". Gradonačelnik Pule Boris Miletić nije htio pred kamere, no Damir Kajin jest. I tu se dogodilo ono zašto Thompson "bira društvo" i ne želi u emisije gdje se sve izmontira (mada ni ovo nije bilo uživo). Ciljao je na "Latinicu", no upravo je Kajin doživio "istu" sudbinu jer je "razgovor" s njim ispao nebulozan i očito tendenciozno "iskasapljen".

Priča je počela "otkazom" koncerta u Umagu, te pitanjem zašto su vlasti grada Pule odbile suglasnost za koncert u Areni. Thompsonova produkcija Upravnom je sudu tužila grad i gradonačelnika Borisa Miletića, koji su na njihov upit za terminom u Areni jednostavno odgovorili da je zamolba stigla prekasno! Što je točno, jer se koncerti planiraju za godinu unaprijed!

Valdec se zapitao hoće li se Arenom zaoriti "Lijepa li si"? U svom se dopisu gradonačelnik Pule ogradio da nema ništa protiv pjevača, ali se on protiv ustaških pokliča i ispada publike nije nikad ogradio.

Valdec je potom ustvrdio da je to politička zabrana i prvi zabranjeni koncert u Hrvatskoj, što se po njemu, ne libi priznati ni Damir Kajin. Koji je opet ponovio - ne ustaštvu u Istri, nitko neće skandirati "Ubij Srbina"! Valdec je sve relativizirao i rekao da je poneki zalutali mladac s ustaškom kapom stvar policije i da se nerijetko radi o provokaciji!

Potom se zagrlio sa Thompsonom, pjevajući njegovu pjesmu "Lijepa li si", uz završno: "zagrlimo se, jel nas ima"?

Marko Perković Thompson je potvrdio da će doći u Arenu i zabiti svoj mač u ime slobode i mira... mač u glavu onoj mržnji koja dolazi iz usta pojedinih političara...

Robert Valdec nastavio je s relativiziranjem, upitajući ga da što bi on trebao pjevati, ispjevati da ga prihvate... da prepjeva "Sa Ovčara i Kablara"? Uzvratio je da to nije njegov svjetonazor, kao ni, od Valdeca predložen duet s Lepom Brenom, Cecom ni Nadom Obrić jer se ne razumije u tu glazbu, niti je voli...

Po njemu, koncert u Puli kad tad će se održati, ako treba pravdu će tražiti i u Strasbourgu! Uskraćeno je pravo na rad i 25 ljudi koji rade sa njim, jer ne bi smjelo biti nikakvog zabranjivanja.