HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

Fedde Le Grand / Ida Corr / Funkerman / Patric La Funk / Mc Gee @ Sound Race @ Dom Sportova - Zagreb 15.05.2009



Pod pokroviteljstvom Philip Morrisa u petak je u zagrebačkom Domu sportova održan party pod nazivom Sound Race. Za održani party nisu se mogle kupiti ulaznice već su pozivnice po zagrebačkim popularnim kafićima i klubovima dijelile hostese u crvenim kombinezonima, tako da su samo sretnici ili oni koji su se zaista potrudili dobiti informaciju gdje će se hostese pojaviti dobili pozivnicu. Na sreću, kapacitet Doma sportova je zavidan za ovakvu vrstu događaja, pa je sigurno podijeljen dovoljan broj pozivnica za sve one koji su se htjeli zateći tu večer u Domu sportova.



Za razliku od prošlogodišnjeg Sound Racea održanog na Zagrebačkom Velesajmu, na kojem je nastupio DJ Armand Van Helden, ove godine nastupila su čak četiri DJ-a i jedna pjevačka dama. Glavno ime večeri je zasigurno bio Fedde Le Grand, trenutno jedan od najpopularnijih DJ-eva koji osvaja vrhove glazbenih ljestvica s čak nekoliko hitova. Između ostalih svojih hitova, na sveopću euforiju izveo je remix hita koji ga je proslavio pod imenom "Put Your Hands Up For Detroit" i zajedno s vokalnim pojačanjem, pjevačicom snažnog glasa Idom Corr, hit "Let Me Think About It".

Za DJ pult stao je i Funkerman koji intenzivno surađuje s Fedde Le Grandom i koji je, između ostalog, izveo njihov zajednički klupski hit "3 Minutes To Explain". Taj nizozemski producentski duo je osnovao i vlastitu izdavačku kuću Flamingo Records iz koje su proizašli mnogi hitovi i koja im je omogućila izvjesnu slobodu u stvaranju House glazbe koja ih je upravo zbog svog novog i neopterećnog zvuka proslavila. Uz njih su još nastupili Patric La Funk i Mc Gee.

Vjerojatno potaknuti prošlogodišnjim oragnizacijskom katastrofom, organizatori su se potrudili da ovogodišnja bude na vrhunskoj razini. Uz odabir prihvatljivijeg prostora i razumnom podjelom pozivnica brojnim su laserima i veličanstvenom visokom i osvijetljenom pozornicom pružili pravi "partijanerski" ugođaj. Uz zvukove snažnog bassa mogli su se vidjeti i plamenovi vatre koji su zasigurno još više zagrijali već dovoljno uzavrelu i fantastičnu atmosferu te večeri u Domu sportova.





Text: Mirna Brekalo
Shooter: D@li