HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

Miroslav Ilić @ Arena - Zagreb 08.03.2010



Poznati pjevač narodne glazbe ispunio je nedavno dano obećanje i napravio spektakl na svom dvosatnom koncertu u Areni Zagreb.

"Mnogo vam hvala! Tek smo počeli", bile su riječi kojima je Miroslav Ilić zahvaljivao vjernim obožavateljima na dvosatnom spektaklu održanom u Areni Zagreb.

Ovaj ponedjeljak je zbog čak dvije stvari bio poseban. Osim što je tradicionalni Dan žena ove godine "pao" na taj dan, poznati Folk pjevač održao je svoj prvi veliki koncert u Zagrebu. Već par mjeseci najavljivan, ispunio je očekivanje svih.

Zagrebačka Arena se ugodno popunila te se može reći da je Ilić ostvario zavidan odaziv uzevši u obzir kako inače prolaze pjevači tog žanra u tako velikom prostoru. Dio partera bio je rezerviran za sjedaća mjesta, a mnogobrojna publika je uspjela ispuniti i ostatak poda i tribina.



Pjevač je na svom nastupu otpjevao odličan repertoar svih svojih najvećih hitova poput "Devojka iz grada", "Pozdravi je pozdravi", "Tebi", "Božanstvena ženo", "Jedan dan života" i brojne druge. Tijekom cijelog nastupa, osim raspjevane publike moglo se vidjeti i Ilićevo uzbuđenje i oduševljenje zagrebačkom publikom koja te večeri nije štedjela glas.

Ono što je najviše iznenadilo bio je velik broj mlade publike koja je sudeći prema dojmovima, osim poznavanja cijelog opusa Ilićevih pjesama, zaplesala na svojim sjedalima na tribini i parteru. Čini se, da je mlada generacija usprkos "bombardiranju" Turbo Folka sa svih strana prepoznala kvalitetu odlične izvorne narodne glazbe.

Cijeli koncert posjetitelji su otpjevali s Ilićem u glas, a mnogi od njih su zaplesali grleći se međusobno. Svaki novi takt pjesama publika je pozdravila s oduševljenjem i glasnim pljeskom.

Kao što je i obećao, legendarni pjevač je doveo sa sobom razne glazbene goste koji su svojim točkama dodatno zagrijali atmosferu u Areni. Pjevač je posebno razveselio publiku nastupom s ovogodišnjim pobjednicima trubačkog festivala Guča, orkestrom Dejana Lazarovića.

Ukratko, koncert Miroslava Ilića bio je pun pogodak, a svi ljubitelji njegove glazbe koji su došli uživo pratiti nastup odlično su se proveli uz vječne hitove ovog velikog glazbenika.

Poslije koncerta Ilić se odmah zaputio natrag za Beograd sa svojim pratećim orkestrom i gostima, a s njim je bila i najuža obitelj koja ga je pratila u Zagreb.

Podsjetimo, Ilić je nedavno održao nastup u lounge baru People's kojim je najavio spektakl. Tada je malobrojnoj publici pjevao svoje najljepše stihove, a u razgovoru koji smo imali s njim otkrio nam je i razlog održavanja kocerta na Dan žena.

Svjestan da se njegova publika uglavnom sastoji od žena time se želio odužiti svojim vjernim obožavateljicama. Dodao je i kako je ponosan što je miljenik nježnijeg spola. Već tada nam je najavio brojna iznenađenja koja je pripremio za Zagrepčane.

"Poduzeo sam sve da to ne bude samo koncert, već spektakl koji će se pamtiti", kazao je nedavno pjevač.

Osim zbog poslovnih razloga, Ilić je priznao da u Hrvatsku dolazi i zbog brojnih prijatelja koje ima ovdje, a svaki dolazak na ove prostore iskoristi da bi ih posjetio.

Miroslav Ilić u Hrvatsku je počeo dolaziti još 2001 godine, no tada je nastupao po manjim klubovima. Ovo mu je prvi ambiciozniji projekt.

"Vremena su teška i treba animirati ljude u svoj ovoj muci. Iskreno, osim ovog koncerta, ja se sada, barem u ovom ambijentu, ne bih usudio raditi nešto ambicioznije. Ali, u svakom slučaju, nastavit ću gostovati u manjim klubovima", izjavio je tada pjevač.

Kao što smo i spomenuli, Miroslava Ilića ne slušaju samo starije generacije koje su pratile njegov rad u doba najveće popularnosti, već je sve veći broj mladih koji sluša njegovu glazbu i prati nastupe.

Pjevač svoju sreću zbog toga ne krije, a smatra da su mladi prepoznali autentičnost u "starom čika Miroslavu".

"Mladima nisam podilazio nekim modernim notama koje nemaju blage veze s autentičnošću Folka. Srećom, oni su me imali prilike čuti od roditelja", kazao je popularni Folk pjevač.

Text: Branka Tomić
Shooter: Martina Horvat