HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

SINIŠA VUCO



Siniša Vuco, rođen je u Splitu 1971 godine. Glazba ga je okupirala od ranog djetinjstva, a kao srednjoškolac nastupao je i pobjeđivao na amaterskim festivalima poput Prvog glasa Kaštela.

Tijekom 15-godišnjeg profesionalnog bavljenja glazbom u izdanju Croatia Recordsa objavio je 11 albuma od kojih su četiri dosegla zlatnu, a tri srebrnu tiražu. Dobitnik je i diskografske nagrade Zlatna Ptica jer je do 2001 godine prodao preko 100.000 svojih albuma, a da su se pribrajali i albumi drugih izvođača na kojima je bio autor glazbe i tekstova brojka bi vjerojatno duplo narasla. Naime, pisao je i skladao za poznate izvođače kao što su Mišo Kovač, Kemal Monteno, Zlatni Dukati, Alka Vuica, Vlado Kalember i brojni drugi. Kao pjevač Vuco je dobio niz festivalskih nagrada od kojih su najznačajnije nagrade na festivalu Melodije Jadrana na kojemu je dva puta po ocjeni stručnog žirija osvojio treću nagradu: 1994 god. za pjesmu "Siromasi" i 1999 god. za "Ostani". Dva puta je pobijedio na Mostarskom festivalu: 1998 s pjesmom "Mostarska", te kao autor 2001 s pjesmom "Stari se" koju je izveo Marko Perković Thompson. Pop Rock stil bio je njegov prvi odabir na početku karijere, s kojim je zapravo i postigao najviše uspjeha. Danas ga smatraju pjevačem i skladateljem Folk-Rock glazbe. Učestale teme u njegovim pjesmama su ljubav, alkoholizam, prošlost i patnja. Karijeru je počeo kao Heavy Metal glazbenik, sviravši, među ostalim, i u Vatrenim Ulicama. Veliki preokret u svojoj glazbenoj karijeri napravio je krajem 1991 i početkom 1992, kad je počeo koristiti harmoniku i elemente orijentalne i narodnjačke glazbe.

Vuco je jedini izvođač u Hrvatskoj koji svira svaki glazbeni pravac i vrlo je dobar u bilo čemu što napravi! Prva dva albuma "A gdje si ti" i "Vuco II" predstavljaju Vucine balade i zabavnu glazbu kojom se proslavio. "Vuco 4" je album koji Vucu lagano uz pomoć velikog meštra balkanske muzike Gorana Bregovića priprema na ono čime će uzdrmati cijelu Hrvatsku javnost, podići ju na noge i podijelit na one koji vole i odobravaju i one koji mrze i ne mogu smisliti. U ljeto 1998 izlazi Vucin nosač zvuka pod nazivom "Volim piti i ljubiti" i prodaje se u rekordnom broju te osvaja zlatnu ploču. Bio je to prvi Hard Folk album. 2004 Vuco se vraća narodnjačkoj formi i izdaje album "Volim narodno" na kojemu se nalazi istoimena pjesma duet s velikom ex Yu Folk zvijezdom Mitrom Mirićem koji je postala veliki hit i potvrdila Vucin status kao vodećeg izvođača i tekstopisca na Balkanu.

Discography



1993 A gdje si ti



1995 Vuco II
1997 Vuco III
1997 Vuco 4
1998 Volim piti i ljubiti
2000 Najveći hitovi
2001 Vuco 2001
2002 Vrati se, vrati
2003 Megamix
2004 Jesam!
2004 Volim narodno
2007 Zlatna kolekcija



2007 Ne mogu ti to oprostiti