HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

Živo Blato / Mirko Barbir @ Tvornica - Zagreb 03.04.2009 @ Index.hr



Zaboravite U2, Živo Blato je održalo Rock koncert stoljeća u Zagrebu!

General Vasilij Mitu, rockerski podstanar u tijelu folkera Siniše Vuce, i njegova vesela družina održali su za tisuću sretnika u Tvornici koncert o kojem će Zagreb još dugo pričati.




"Ne daju mi pjevati u Zagrebu", grmio je Vucin alterego na koncertu u rasprodanom splitskom klubu Kocka u studenom prošle godine. Vasilij Mitu je zato uzeo stvar u svoje ruke i u svoja usta i svim poklonicima balkanskog Folk & Rolla podario koncert za pamćenje u metropoli koja je dugih, predugih devet godina čekala na ukazanje Generala Vasilija Mitua, Kapetana Mačka A. i Male Planine.

Index vam donosi putovanje mračnom polutkom hrvatskog glazbenog sna, a s obzirom da se glavni junak ove priče, ogorčen natpisima da je obiteljski nasilnik, Gospi Sinjskoj zavjetovao na šutnju medijima, Indexove gledatelje i čitatelje kroz priču vodi Mirko Barbir, dobri duh hrvatske Metal-Folk-Pop scene i najbolji poznavatelj podvojene Vuco/Vasilij Mitu ličnosti.

Mirko Barbir & General Vasilij Mitu

Kao što ćete vidjeti iz videa koji nije prepričljiv, Živo Blato i njihov frontmen na koncertu nisu štedjeli nikoga. Na tapetu su se našli U2, Darko Rundek, "abortirano Zabranjeno Pušenje", kako je Mitu nazvao Hladno Pivo, Vlatko Stefanovski "koji izgleda ka da nije jeba cili život", naši vladari bivši i sadašnji, novinari i svi ostali neprijatelji ove testosteronom nabijene ekipe.

Martina Validžić & Zvonko Alač



Mirko Barbir & Zvonko Alač



Zvonko Alač, Martina Validžić & Mirko Barbir

Martina Validžić & Mirko Barbir

Text: Zvonko Alač
Shooter: Sven Gorjanc-Fabić, Boris Jureško Jure, Mala Planina, Alen Ninić

» Živo Blato / Mirko Barbir @ Tvornica - Zagreb 03.04.2009 @ Index.hr