HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

ALEN BORBAŠ

Alen Borbaš strastveni je ljubitelj Folk glazbe te dugogodišnji suradnik narodnjačkih pjevača s prostora bivše Jugoslavije, a ovih je dana konačno ostvario svoju dugogodišnju želju - pokrenuo je prvi časopis u Hrvatskoj koji se bavi isključivo "proučavanjem" tog glazbenog smjera kao i svega što sa sobom donosi - kiča, dekoltea i optužbi za mafijaške poslove, čime se Folk zvjezdice nerijetko bave.

Najpoznatiji slavonski Folk promotor Alen Borbaš, znan kao vlasnik narodnjačke diskoteke i zaštitarske agencije u Osijeku, postao je i novinski nakladnik. Izdao je magazin Folk koji, naravno, popularizira ljude i događaje iz svijeta takve glazbe.

Folk će u početku izlaziti jednom mjesečno, glavni urednik mu je Borbaš, a u redakciji još supruga i sestra te još nekoliko suradnika. Osim u Hrvatskoj, Borbašev narodnjački magazin prodaje se u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Bugarskoj.

Borbaš se za Turbo Folk zainteresirao još dok je radio kao zaštitar i pratio brojne izvođače na njihovim nastupima, nakon čega je počeo ugovarati koncerte te je shvatio kako u hrvatskom medijskom prostoru nedostaje tiskovina o "glazbenom tumoru", kako Turbo Folk nazivaju neki glazbeni puritanci u Hrvatskoj.

Folk je u prvom broju, među ostalim, objavio veliki interview s Višnjom Pevec, vlasnicom poslovnog carstva koja se bacila u pjevačke vode, a nekoliko stranica posvetio je neizbježnom asesoaru Folk pjevačica - raskošnim dekolteima iz kojih vire silikonske grudi pjevačica koje konobe i narodnjačke klubove pune svojim hitovima.