HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

Mega spektakl godine @ MESAP - Nedelišće 27.09.2008



"Glavobolja od vina a nigde aspirina, sinoć bila sam sa tobom pijana, na podu posteljina u sobi punoj dima, slika poznata to je prevara", zajedno sa Sekom Aleksić pjevalo je u jedan glas više od 3.000 posjetitelja humanitarnog Mega spektakla godine održanog u dvorani MESAPa u Nedelišću.

Seka, koja je po popularnosti u Srbiji pretekla i samu Cecu, bila je najiščekivanija zvijezda večeri, a njen ulazak u dvoranu bio je popraćen gromoglasnim skandiranjem njenog imena. Otpjevala je pet pjesama, dobila nagradu M-produkcije za izvođača godine, te otišla iz dvorane praćena koridorom zaštitara kako se nitko ne bi mogao probiti do nje. Isto je tako bio zapanjujuć popis uvjeta koje je poslala organizatoru Mariu Cindoriu prilikom sklapanja ugovora o dolasku u Hrvatsku.

"Tražila je da je četiri čovjeka moraju pratiti od hotela gdje je bila smještena do dvorane, a po nju se moglo doći samo u Audiju A6, Mercedesu E klase ili BMW-u X5 ili X7", rekao je Cindori. Također je za njene glazbenike bilo zabranjeno točenje alkohola te napisano da nitko k njoj ne može pristupiti bez prethodne najave.

No, osoba koja je dobila potpune simpatije publike bio je DJ Krmak koji je na pozornicu izašao posljednji, na kraju peterosatnog spektakla.

"Mi koji imamo, moramo uvijek pomagati onima koji nemaju", rekao je DJ Krmak podsjećajući sve prisutne da dio prihoda od koncerta odlazi Udruzi, za djecu s posebnim potrebama iz Novog Marofa. I on je otpjevao nekoliko svojih pjesama, potpuno energično i uz pratnju plesačica, a dobio je i nagradu za top-pjevača godine. "U Međimurju nastupam prvi puta i sviđa mi se", rekao je DJ Krmak koji živi u Beču, a rodom je iz Bosne i Hercegovine.

Kosu je ovaj put imao obojanu u fluoroscentno zeleno, kako kaže, image prilagođen novom albumu.

"Bio sam na meti nekih kritičara zbog svog oblačenja, ali sada ja lijepo odem u shopping u Italiju, u London i uvijek sebi nešto kupim", rekao je popularni pjevač dodajući da više ne drži do kritika modnih stručnjaka.



Uz njega, nastupili su Sanja Đorđević, Darus, Osman Hadžić, Anita, Donna Ares, Vuco i mnogi drugi, iako dio najavljenih pjevača ipak nije došao.

Kao pratnja Vuci i DJ Krmku nastupile su i plesačice Granda.



Voditelji cijele priredbe bili su Aleksandra Grdić i Vedran Strukar, poznati novinar.

"Manekenstvo je i dalje moja prva ljubav, a ovaj posao prihvatila sam na poziv organizatora", rekla je popularna Miss Alex dodajući da i ona voli narodnjake, a osobito uživa u pjesmama Seke Aleksić i Cece. Vedran Strukar iskusan je u voditeljskom poslu, njime se bavi već 14 godina, ali priredbe bira vrlo pomno.

Na koncertu su dodijeljene nagrade Osmanu Hadžiću za najslušaniju pjesmu "Ti mene ne voliš", kao i nagradu za najtraženiju pjesmu Jovanu Perišiću. Nagradu je za deset godina rada od Udruge Folk izvođača dobio i organizator Cindori koji je cijeli projekt pripremao gotovo godinu dana.

"Pjevači su odmah pristali da dođu, ali, naravno, bilo je problema oko usklađivanja datuma, pronalaženja dvorane, ali važno je naglasiti da nikome nije bio problem nastupiti u humanitarne svrhe", kaže Cindori, koji je s koncesnom agencijom M-production, ostvario prvi takav projekt u Hrvatskoj. "Isto tako, želio sam da koncert bude humanitaran da ljudi vide kako ti pjevači nisu samo nešto negativno i da ta glazba nije negativna, kao što se često naglašava u javnosti", objasnio je Cindori koji ima razloga za zadovoljstvo.

Koncert je protekao bez ijednog incidenta, uz jake snage osiguranja i policije, bez točenja alkohola, osim u VIP zoni. Posjetitelji su s koncertom bili oduševljeni.

"Super, super, zašto je moralo završiti", rekla je 18-godišnja Ana. "Moramo nekaj poduzeti da dođu i druge godine", nadodala je njena prijateljica



Siniša Vuco & DJ Krmak cijele su večeri ugodno čavrljali uz kapljicu dobroga vina


Shooter: Edi Kiseljak