HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

Cradle Of Filth / Moonspell / Turisas @ Darkest Tour – Filth Fest @ Boogaloo - Zagreb 25.04.2009



Očekivalo se da će Cradle Of Filth, kao najpopularniji britanski Metal band nakon Iron Maidena, u "paketu" s izvrsnim portugalskim Moonspellom, prirediti u zagrebačkom klubu Boogaloo koncert za pamćenje, no slabašni odziv publike uvelike im je pokvario planove. Iako su aktulanim albumom "Godspeed On The Devil's Thunder - The Life And Crimes Of Gilles de Rais", Cradleovci nakon dugo vremena vratili povjerenje kritike, u odnosu na njihov zadnji hrvatski koncert, održan prije dvije godine na istom mjestu, broj posjetitelja se prepolovio.

No i za četiristotinjak najvjernijih poklonika izveli su solidan program - energični frontmen Dani Filth ispred uigranog banda suvereno je vodio show odlično začinjen scenografskim rješenjima u njihovom prepoznatljivom, "mračnjačkom" stilu. Najimpresiviniji dio svakako je bila koreografija na pjesmu "Dusk... And Her Embrace", kada se na bini pojavila petmetarska figura smrti koja je "obuzimala" omalenog frontmena, dok se za ostatka koncerta publika uglavnom mogla posvetiti glazbi. Cradleovci su u tom dijelu predstavili najjače adute s novog albuma - "Shat Out Of Hell", "The 13th Caesar", "Honey And Sulphur" - "pomiješali" ih s provjerenijim pjesmama, a nastup su efektno zaključili s "From The Cradle To Enslave".

Uz Cradle Of Filth, treba pohvaliti i dobar nastup Moonspella. Portugalski gotichari pošteno su zagrijali publiku, za razliku od veselog Folk Metal banda Turisas koji se nešto teže uklopio u večer namijenjenu mračnjacima. Međutim, ako su okultizmom i zlom stranom čovječanstva inspirirani u glazbi, Cradle Of Filth je pokazao i svoj humanu stranu, pa je tako dio prihoda s koncerta uplaćen akciji "Za siguran korak" u svrhu razminiravanja Hrvatske.

Text: Daniel Radman