HOME & NEWS     STARS     RELEASES     EVENTS     INTERVIEWS     FEATURES     GUESTBOOK       LINKS

ADA GRAHOVIĆ

Ada - Admira Grahović, rođena je 18. studenog, u znaku Škorpiona, kao blizanac s bratom, starijim 5 minuta. Često i sama ima običaj reći, da to što je rođena "naopako" tj. na noge, itekeko ima veze s mnogo situacija u njenom životu. Kao svestrano, hiperaktivno dijete, brzo je uočila i prihvatila osjećaj talentiranosti, jako izražene intuicije i samokritičnosti što joj je često pomoglo kao vodič po životnim stazama.

U školskoj klupi, kao odličan đak, bila je uvijek i dobro društvo, s puno optimizma, humora i više umjetničkih crta, kaže rado je pomogala svojim kolegama. Po završetku gimnazije, upisuje Višu ekonomsku školu u Bihaću, i usporedo, nakon mnoštva nagrada, za književna, slikarska djela, i prvog aplauza, uplovljava u glazbene vode.

Osamostaljuje se i tu počinje pravo odrastanje i življenje od vlastitog rada. Zapošljava se i kao novinar, i djeluje na tom polju oko pet godina u prekidima. Ipak pjesma i glazba su ono što nikad nije prekidala i ostavljala.

Danas, djevojka, koja je bliža tridesetoj nego dvadesetoj, kaže ne žali ni zbog čeg, i zna da živi i osjeća život punim plućima. Iako deset godina je u ovom poslu kaže da se rado sjeća i početaka i ne stidi se ni jedne odrađene "gaže", nekad zabavnjak a sad narodnjak, ne vuče paralele u glazbenim standardima već kao umjetnik, kantautor, u glazbi prepoznaje dobru i lošu pjesmu.

2005 objavljuje prvi autorski album pod nazivom "Od sutra mijenjam sve", i već nakon godinu dana ulazi opet u studio, obojene kose - iz crne u plavu, i sve lakše krene, kako se i sama šali na svoj račun, i objavi drugi CD, pod nazivom "Za godina sto", početkom 2007 za kuću Gold.

Uz stalne nastupe, trudi se naći vremena i za dovršavanje svoje knjige, satire, poezije i aforizama pod nazivom "Život bez vitamina", ali je napravila i 20-tak pjesama za neke od svojih kolega. Kaže da joj je posebno drago što je među njima i njen najbolji prijatelj Amir S., te Enco i dr.

Životni cilj za nju znači: "Mogući domet kad smo vođeni svojom strašću za životom, samosvješću o svojim mogućnostima, i snagom uma i duha da nedostižno nastanimo na svojoj adresi."

Životni moto je za nju: "Idealan razlog i povod da svoje "ja" tražimo, nađemo ili ne nađemo u nekom drugom bez sumnji."

Ljubav je za nju: "Vječno uzimanje i davanje, zaboravljanje i prepoznavanje, vječna borba i pomirenje sa samim sobom, stizanje i kašnjenje", ono zbog čega se: "Stoput rodimo i umiremo, ljubav je ono što nas ne obavještava ni za mjesto ni vrijeme kad će da nas uhvati ili napusti..." o ovom i mnogo više u Adinoj knjizi koja će se naći i na siteu čim je dovrši